Skip to main content

Workshop aanbod

Portretfotografie

De deelnemers gaan in tweetallen aan de slag met portretfotografie. Zij ontvangen tips en technieken om krachtig op de foto te staan en als fotograaf een sprekende foto te kunnen maken.

Kop-romp-staart

Deelnemers creëren door middel van zelfgekozen voorwerpen een uniek verhaal en maken hier drie foto’s van. Door middel van een spelvariant worden de foto’s en het achterliggend verhaal met de groep gedeeld.

(Re)create

Portretten van onder andere publieke figuren worden nagebootst.
Houding, expressie en compositie zijn richtlijnen die de deelnemers ontvangen voor het succesvol nabootsen van een portret.

Straatfotografie

De deelnemers gaan in tweetallen aan de slag met portretfotografie. Zij ontvangen tips en technieken om krachtig op de foto te staan en als fotograaf een sprekende foto te kunnen maken.

Stilleven

Deelnemers nemen persoonlijke voorwerpen mee en leren door middel van enkele fotografische begrippen het voorwerp als stilleven vast te leggen.

Dromen

Deelnemers maken een mindmap over hun korte of lange termijn doelen. De mindmap is een hulpmiddel om in het volgend onderdeel van de workshop doelgericht een foto te maken. De foto’s worden uitgeprint en geplakt op een canvas. Deelnemers schrijven, tekenen of beschilderen het canvas vervolgens met aspecten die in verband staan met hun doel.

Open inschrijving: Basiscursus fotografie

Ben jij gefascineerd door fotografie, maar ben je ontevreden over je zelf gemaakte foto’s? Zet dan je eerste stap in de richting van hobby fotograaf met een zeven weekse cursus.

Een paar keer per jaar organiseer en verzorg ik een basiscursus fotografie. Daar leer je alle basistechnieken van digitale fotografie. Tijdens de basiscursus leer je vooral anders te kijken. Je werkt aan het opbouwen en verbeteren van je techniek. Belichtingsdriehoek, compositie, standpunt en licht komen aan bod.

De inhoud van jouw foto’s komen bovendien uitgebreid aan bod. Je werkt uitsluitend met je eigen camera, waardoor je aanwezige kennis over het technisch aspect van je camera wordt vergroot. In een kleinschalige groep leer je van en met elkaar.

De workshops worden wekelijks in Amsterdam aangeboden. De kosten per deelnemer bedragen eenmalig €125,00. Dit is inclusief het werkmateriaal, een certificaat en drinken.

Geïnteresseerden, die over een spiegelreflexcamera beschikken, kunnen per mail informeren naar de eerstvolgende data of zich voor de workshop inschrijven.

Vraag een workshop aan!